Tweede Column in Financieele Dagblad: Stortvloed Regulering Moet Beveiliging Internet Verbeteren

Na mijn eerste column over cybersecurity als excuus voor een ordinaire handelsoorlog tussen de V.S. en China, publiceerde Het Financieele Dablad gisteren mijn tweede stuk over de stortvloed aan nieuwe cybersecurity regulering die op ons afkomt. De wetgever, toezichthouders en rechters hebben van internetbeveiliging een top prioriteit gemaakt. In het komende jaar wordt het cybersecuritylandschap voor het komende decennium gedefinieerd.

In de column, pleit ik ervoor om de structureel falende markt voor internetbeveiliging strakker te reguleren. Oftewel: beveiligingseisen,  meldplichten na incidenten en aansprakelijkheid voor de Microsofts en Apple’s van deze wereld. Dat is in het belang van overheden, de rest van het bedrijfsleven en de eindgebruiker. Hoog tijd dat deze groepen gaan samenspannen tegen de ijzersterke lobby van de hard- en softwareindustrie.

Klik om pdf te lezen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *