Eerste Column voor het Financieele Dagblad: Cybersecurity als Dekmantel voor Digitale Boterberg

Vorige week ben ik begonnen als columnist voor het Financieele Dagblad. Eens in de zoveel weken probeer ik vanuit een wat onverwachte hoek actuele kwesties aan te snijden rondom internetbeveiliging, -privacy en -politiek in wat bredere zin. M’n eerste stukje gaat over hoe cybergrootmachten, onder het mom van ‘beveiliging’ en nationale veiligheid, momenteel in een ordinaire handeloorlog zijn verwikkeld, met name de V.S. en China. Ondertussen hebben alle betrokkenen boter op het hoofd – iedereen hackt iedereen – en is internetbeveiliging het kind van de rekening.

In een stuk van 650 woorden kan je natuurlijk niet alle hoeken belichten, zo had ik graag nog wat toegevoegd over backdoors en het complete gebrek aan visie in Europa – veel verder dan de ‘Europese Cloud Alliantie’ komt men niet. Bovendien raken de meest recente Europese wetsvoorstellen om internetbeveiliging te versterken allemaal verslapt in een Brussels lobbycircus, dat zich compleet onttrekt aan het publieke oog. Misschien een mooi onderwerp voor de volgende column.

fdcolumn-handelsoorlog

Alle columns kun je voortaan op FD.nl en hier teruglezen, onder de tag FDcolumn.

 

7 thoughts on “Eerste Column voor het Financieele Dagblad: Cybersecurity als Dekmantel voor Digitale Boterberg”

  1. There are actually obviously quite a lot of details like that to take into account. That is a superb point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly you’ll find questions just like the one you bring up where the most essential thing can be working in honest fine faith. I don?t know if most excellent practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game.

  2. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this information So i¡¦m glad to exhibit that I have an incredibly just right uncanny feeling I discovered just what I needed. I most surely will make sure to don¡¦t disregard this web site and provides it a look regularly.

Leave a Reply

Your email address will not be published.