Derde Column in Financieele Dagblad: Deltaplan Online Privacy en Beveiliging

Vorige week stond mijn derde column in het Financieele Dagblad. Met het stuk wil ik waarschuwen voor te hoge verwachtingen op snelle oplossingen na de Snowden-onthullingen. Het debat over de vraag die senator Duthler onlangs stelde in de Eerste Kamer — ‘wat zijn we ermee opgeschoten?’ — zal eind deze maand namelijk weer oplaaien. Dan draait de nu al torenhoge favoriet voor een documentaire-Oscar Citizenfour in de Nederlandse bioscopen, en volgen we met Laura Poitras Snowden anderhalf jaar lang op de voet. Schijnt briljant te zijn.

Mijn punt is, dat duurzaam herstel van privacy en beveiliging na zo’n grote ramp een kwestie van jaren is, niet van quick fixes. Net als met de Deltawerken. Ik vond het belangrijk om dat wat bredere aandacht te geven, anders is frustratie en gelatenheid rondom het verval van privacy en beveiliging een veel dieper, en misschien onherstelbaar gevolg. Gelukkig zijn er een aantal langzame maar hoopvolle ontwikkelingen in diezelfde Senaat, de Europese gerechtshoven en markten te melden, die nauwelijks door de media worden opgepikt.

Klik op het plaatje om het hele stuk te lezen. Mijn eerdere FD colums zijn ook terug te lezen.

6 thoughts on “Derde Column in Financieele Dagblad: Deltaplan Online Privacy en Beveiliging”

  1. hi!,I love your writing so much! proportion we communicate more approximately your article on AOL? I need an expert in this space to solve my problem. Maybe that is you! Taking a look forward to look you.

  2. Hello! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thank you!

  3. My partner and I stumbled over here from a different website and thought I should check things out.I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploringyour web page yet again.

Leave a Reply

Your email address will not be published.