Slides Hoorcollege over Snowden-onthullingen: ‘Internationale Dataflows & Cloud Surveillance’

Net twee uur college gegeven bij het vak ‘privacy & gegevensbescherming’ aan masterstudenten infomatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Het college geeft een overzicht van een paar belangrijke onthullingen rondom de praktijk van intelligence surveillance, plaatst ze in politiek-historisch perspectief en gaat wat dieper in op de beweegredenen van inlichtingendiensten ‘to know it all’. Na de pauze bespreek ik welke oplossingsrichtingen recht, beleid en technologie bieden. Ook een aantal nieuwe onthullingen in het gisteren gepubliceerde boek van Greenwald komen aan bod. Klik op de openingsslide hieronder om alle 100+ slides te zien (geen zorgen, veel plaatjes).

One thought on “Slides Hoorcollege over Snowden-onthullingen: ‘Internationale Dataflows & Cloud Surveillance’”

  1. I see you don’t monetize axelarnbak.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.

    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites),
    for more details simply search in gooogle: murgrabia’s
    tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *